Interview med fundamentale analytikere


Introduktion

Vi har interviewet en lang række eksperter i vores podcast Ophelia Invest Talks, og netop aktieanalyse er et emne der ofte er på bordet. Se listen herunder med alle de episoder der er direkte relateret til aktieanalyse og læs hvad de hver især handler om.

Du kan høre Ophelia Invest Talks på iTunesSpotifyPodtail, Podimo m.fl.

Du kan støtte Ophelia Invest så vi kan lave endnu mere gratis content via dette link.

Makroøkonomi m/Tine Choi Danielsen, PFA – 42

I episode nr. 42 uge har vi besøg af Tine Choi Danielsen fra PFA, hvor hun til daglig arbejder som chefstrateg og har ansvaret for at lægge makrostrategien.Vi snakker om hvad en chefstrateg rent faktisk laver, og hvordan alt kan påvirke Finansmarkedet i dag.Vi kommer også ind på at politik er svært at indarbejde i ens investeringsstrategi, fordi man skal ind og vurdere om den pågældende situation reelt har betydning for den fundamentale udvikling – eller om det som Tine siger er “hvid støj”. 

Tine Choi nævner også, at der er i dag findes mange gode kilder for private investorer til at holde sig opdateret på, men at man altid skal være kildekritisk. Hun giver sit bud på 3 gode kilder hvor den private investor selv kan holde sig opdateret. 

Vi hører om PFA’s anbefalinger i forhold til vægtning af forskellige aktivklasser pt. og hvordan de i PFA ser på den nærmeste fremtid.Hun fortæller hvordan man som privat investor bør forholde sig til en korrektion. 

Afslutningvis giver Tine sine aller bedste råd til private investorer der gerne vil i gang med investere.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Value-investering m/Kurt Kara, Maj Invest – 26 & 32

I episoderne 26 og 32 snakker vi valueaktier og det at være value-investor med Kurt Kara, aktiechef i Maj Invest. Han bliver kaldt den danske Warren Buffett og det er ikke uden grund. 

Han fortæller om det perfekte selskab og hvordan han finder frem til dem der ligner mest. For kun disse får en plads i hans porteføljer.

Han fortæller om den røde tråd: Hvilke faktorer der spiller ind, når de i Maj Invest kigger på et selskab, og hvilke økonomiske fodaftryk man skal lede efter.

Regnskabssnak m/Philip Philipsen, Freetrailer – 30

I 30. episode af Ophelia Invest Talks har vi Philip Philipsen, CFO hos Freetrailer i studiet. Han fortæller hvad man skal være opmærksom på i læsningen af et selskabs regnskab. Og hvorfor. 

Og så snakker vi selvfølgelig om Freetrailer; hvordan er det gået og hvad ligger og venter i fremtiden. Selskabet er udspringer af en deleøkonomisk tankegang – hvorfor eje når vi kan leje. 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fundamental analyse m/Martin Gottlob, prof. bestyrelsesmedlem – 24

I episode nr. 24 af Ophelia Invest Talks snakker vi fundamental analyse med mangeårig finansanalytiker og tidligere direktør for investor relationer ved Danske Bank, Martin Gottlob. Desuden forfatter til ‘Den lille guide til Fundamental Analyse’.

Vi kommer igennem hvad fundamental analyse er, hvad en analyse bør indeholde, hvordan man finder frem til de oplysninger man skal bruge og ikke mindst hvor man starter. Martin kommer også med sit bud på hvilke af de hhv. regnskabsmæssige samt aktierelaterede nøgletal der er de vigtigste, ligesom vi drøfter hvordan man egentlig læser en årsregnskab. 

Sidst med ingenlunde mindst kommer han man sine bedste råd til hvordan man kommer godt fra start som ny udi den fundamentale analyse.

Aktieanalyse m/Michael Friis Jørgensen, Alm. Brand – 21

I 21. afsnit af Ophelia Invest Talks er der fokus på aktier og aktieanalyse og Sarah Ophelia Møss taler med Michael Friis Jørgensen der er Chef Aktieanalytiker ved Alm. Brand. Der bliver snakket udvælgelse af aktier, korrektioner, ETFer og Megatrends. Tempoet og niveauet er lidt højt men det er humøret også.

Læg en kommentar