At vælge børsmægler

I valget af børsmægler (platform) er der flere ting at overveje: hvor ofte du handler, hvilken type værdipapirer der har din interesse (aktie/fonde, danske/udenlandske) og hvor mange penge du har til rådighed. Det gør alt sammen en forskel. Men det er dog ikke sikkert, at du ved alt dette på forhånd, eller kan forudsige hvordan du vil agere på aktiemarkedet i praksis.

Måske tænker du, at du vil handle sjældent og kun danske aktier, men ender med at handle ofte og primært amerikanske aktier. Der er derfor ikke noget i vejen med at vælge en hvilken som helst børsmægler, købe en aktie og en fond, så er du i gang, også med at blive klogere. Det er stort set omkostningsfrit at åbne en konto og gøre nogle få handler, og der er større chance for et godt børsmægler-match, når du har dannet dig egne erfaringer. Så kan du altid tilføje/udskifte børsmægler senere. Vær dog opmærksom på, at der er et gebyr ved flytning af en konkret aktiepost mellem depoter, hold det derfor med fordel simpelt i starten.

Men hvad kan jeg vælge mellem?

Selvom man sagtens kan investere via egen bank, er særligt tre online børsmæglere populære blandt private investorer. De tre er Nordnet, SaxoInvestor og DeGiro.

Nordnet
Vil du foretage relativt få handler med et langsigtet perspektiv og primært i fonde, er Nordnet oplagt. Den relativt høje minimumskurtage (29 DKK) opvejes af den brugervenlige overflade og deres særdeles attraktive værktøj ‘månedsopsparingen’ hvorigennem du fuldstændig kurtagefrit kan købe op til fire fonde månedligt igennem. På Nordnet har du kun adgang til i alt otte børser heriblandt de skandinaviske, New York Stock Exchange og tyske Xetra. På Nordnet kan du ikke oprette den nye Aktiesparekonto.

SaxoInvestor
Vil du handle meget og primært i skandinaviske aktier, vælg da SaxoInvestor. Her er ingen minimumskurtage, men derimod betales blot 0,1 procent i kurtage på aktier. SaxoInvestor udbyder den nye Aktiesparekonto og du har her adgang til alle børser.

DeGiro
Vil du handle amerikanske aktier, vælg da DeGiro, hvis besvær vedrørende skatteindberetning er midlertidig og opvejes af den ekstraordinært lave kurtage på amerikanske aktier. Hvis du køber en portion aktier for 10.000 DKK betales sølle 4,50 DKK i kurtage hvilket også gælder ved salg. På Degiro har du adgang til alle børser.

Det er gratis at oprette konto og depoter alle tre steder, og der er ingen depotgebyrer.

Traditionel bank
Er din prioritet at have adgang til rådgivning samt have hele din økonomi samlet et sted, vælg da din egen bank. Hvis du vælger denne løsning kan det være hensigtsmæssigt at holde øje med, om de udvalgte investeringsprodukter, som banken investerer i, er konkurrencedygtige på gebyrerne. Fordele ved at investere gennem egen bank er en potentielt bedre pris på diverse andre bank- og forsikringsrelaterede produkter, et overblik over din samlede privatøkonomi samt den rådgivning, der naturligt følger med. Vær dog opmærksom på, at en bankrådgiver har sin største forpligtelse over for sin arbejdsgiver. Ikke dig.

Af almindelige banker kan særligt Alm. Brand Bank fremhæves som fordelagtig idet de har indgået en partnerskabsaftale om SaxoTraderGo platformen, som nu tilbydes til alle Alm. Brand Banks kunder. Dette er en særdeles professionelt udformet platform.

_____

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.