Pensionsråd fra private investorer

Pension er noget der berører os alle. Det er naturens gang, at vi en dag må trække i arbejdstøjet for sidste gang, fordi alderdommen presser på. Men på trods af det, er der mange, der har svært ved at overskue den der pensionsopsparingen. Fordi hvordan er det lige man får sat sådan en opsparing i gang, og hvor mange penge er egentligt nok?

De seje damer i online investerings-communitiet Kvindelogen Investeret har givet deres bedste pensionsråd, som forhåbentlig også kan inspirere dig:

 • "Det er en god ide at forholde sig til risiko i ens pensions-pakke og evt. overveje overforsikring ved dødsfald o.l."
 • "Det kan være fordelagtigt at bruge aktiesparekontoen til pensionsopsparing."
 • "Du bør sørge for at have pensionen et sted, hvor du ikke betaler en masse gebyrer. Nordnet er et godt bud på en billig portal."
 • "Det er en god idé at starte med at spare op så tidligt som muligt."
 • "Du kan spare en masse penge ved at forvalte pensionen selv. Derved undgår du at dine penge bliver spist op af gebyrer i dyre selskaber."
 • "Du kan med fordel spare op gennem dit pensionsselskab, hvis du ikke selv har mod på at administrere din pension selv."
 • "Du kan vælge en livsvarig livrentepension."
 • "Du har ikke råd til at lade være med at spare op til pension."
 • "Du kan starte et aktiedepot, også til dine børn."
 • "Du kan sætte dig ind i din arbejdsgiverpension og finde ud af, hvad du har, hvad det dækker og hvad du egentlig betaler for - og hvad/om du skal supplere."
 • "Det er en god idé at tale med andre om pension og blive inspireret af hinanden."
 • "Du kan bruge PensionsInfo til at søge viden."
 • "Du kan med fordel undersøge det nye pensionsfradrag, der kom i 2018."
 • "Du kan få lavet en pensionsplan inden du starter din udbetaling. Der kan være penge i at optimere udbetalingerne."
 • "Du kan øge din opsparingsprocent en lille smule hver gang du får en lønforhøjelse."
 • "Du kan åbne en alderspension på fx Nordnet."
 • "Du kan som selvstændig med fordel starte en pensionsordning, selvom du ikke har råd: Bare med et lille beløb, f.eks. 100 kr. månedligt. Hvis det så i slutningen af året viser sig, at du kan skære ned på din B-skat ved at sende en portion penge til pensionsordningen, er du allerede godt i gang. Bøvlet består i at få startet den."

Hvis du føler dig inspireret og har lyst til at lære mere om pension, kan du læse vores artikel "Hvordan sparer jeg op til pension?" her.


Er du mere til lyd? Så lyt med til 12. afsnit af Ophelia Invest Talks, hvor Sarah har interviewet pensionsrådgiver Pia Ottosen om pensionsopsparing.


Leder du efter god, ukompliceret litteratur om pensionsopsparing? Så kan du her læse mere om pensionsrådgiver Pia Ottosens nye bog “Den lille guide til pension” (2019).

________

Ansvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.

Hos Ophelia Invest omtaler vi som udgangspunkt kun virksomheder som vi selv finder interessante og vedkommende. Vi modtager i nogen grad kommission og/eller betaling for annoncering fra virksomheder, der er omtalt på hjemmesiden. Når det er tilfældet søger vi samme grad af objektivitet som man kan finde hos andre professionelle medier og deres annoncører.Indtægterne fra annoncering lader os skabe nyt indhold om investering, opsparing og privatøkonomi bredt set såvel som afholde nye spændende events. Husk altid at historiske afkast ikke er en garanti for de fremtidige og at man som udgangspunkt ikke bør investere for penge man vil være ked at miste adgangen til i en periode af uvis længde og i yderste instans potentielt helt miste.