Status på depotet (opdateret 21. juni 2020)

 

Nye ordrer (opdateret 21. juni 2020)

Porteføljen

Enkeltaktier 50%

Microsoft (Teknologi) 1 aktie
Novo Nordisk B (sundhed) 3 aktier
Coloplast (sundhed) 2 aktier
Genmab (sundhed) 1 aktie
GN Store Nord (sundhed) 3 aktier
HDFC (finans) 4 aktier
Mastercard (finans) 1 aktie
Visa (finans) 1 aktier
Nestlé (forbrug) 2 aktier
Unilever (forbrug) 4 aktier
Johnson & Johnson (forbrug) 1 aktie
Ørsted (forsyning) 4 aktier
Mercado Libre ell Amazon (cyklisk forbrug) – endnu ikke indkøbt

Fonde 30%

BLS Invest Danske Aktier KL (BLKDA) – endnu ikke indkøbt
BLS Invest Globale Aktier KL (BLKGA) 1 fondsbevis
ISHARES TR/MSCI ACWI ETF (ACWI) – endnu ikke indkøbt

Alternativer 15%

Barrick Gold Corp. (guld) 6 aktier
WisdomTree Physical Swiss Gold (guld) – endnu ikke indkøbt
iShares Gold Producers (guld) – endnu ikke indkøbt

Højrisiko 5%

Da porteføljen “kun” er på 50.000 kroner og er tænkt stabil er det øverste lag på rugbrødsmads-porteføljen fravalgt.

Teorien bag Ophelia Invest Porteføljen

Vores portefølje går efter at være langsigtet, stabil og skal helst kunne klare sig selv, når vi har travlt med andre ting. Det er altså ikke et projekt ud i spænding men det modsatte. Måske er det noget for dig, måske ikke, men vi håber du bliver inspireret uanset.

Fonde

Forestil dig en rugbrødsmad. En god en. Nederst har vi rugbrødet, som vi kan tænke på som vores fonde. Det kan være de dansk forvaltede fonde som kun kan købes af os danskere, hvor vi kan vælge mellem de aktivt forvaltede og de passivt forvaltede; men det kan også være de internationalt handlede fonde som går under navnet ETFer. Det betyder ikke så meget hvad vi er til inden for fonde, om end det kan være fint at sprede sig lidt også her. Fordelen ved fonde er, at vi kan få en stor spredning, endda en meget stor spredning, for relativt få midler og stort set intet arbejde fra vores side. Ulempen er, at vi skal betale gebyret “ÅOP”, Årlige Omkostninger i Procent, år efter år uanset om fonden er steget i værdi.

Enkeltaktier

Ovenpå rugbrødet har vi vores pålæg. Det kunne være æg og rejer. Det udgøres af store enkeltaktier. Det kan være danske, europæiske, amerikanske eller hvad vi synes. Men det kan være smart at vælge nogle stabile, defensive valueaktier. Defensive aktier rummer de ting vi altid har brug som shampoo, mad og medicin (dens mere volatile partner hedder cykliske aktier). Valueaktier er lettere undervurderet frem for overvurderet (dens mere volatile partner hedder vækstaktier). Fordelen ved enkeltaktier er, at vi kun skal betale et gebyr ved køb og ved salg, hvorimod den kan ligge omkostningsfrit og lune sig i vores depot i al den tid vi har den, som for nogles vedkommende potentielt kunne være 30 år. Ulempen er, at vi selv skal vælge en aktie. Man kan eventuelt vælge aktier fra lande-indeks som fx det danske indeks OMXC25 der rummer de 25 største danske aktier.

Alternativer

På en god ægge-rejemad finder vi gerne mayonnaise. Det kan være at vi har lyst til også at være eksponeret mod guld eller forsøge os med det nyere “crowdlending”, hvor vi låner penge ud til andre, det være sig mindre virksomheder eller private, gennem en online platform. Det kunne også være vækstaktier eller cykliske aktier som man vil prøve kræfter med. De mere alternative investeringsmuligheder giver os en øget spredning, men på et niveau hvor det ikke betyder alverden, om vi kan komme af med vores investering fra dag til dag. Alternativerne som ofte ikke handles på de traditionelle børser, kan nemlig være sværere at omsætte, dvs sælge.

Højrisiko-eksponering

Allerøverst har vi karsen. Og det er her oppe på karseniveau, at man, i min optik, bør holde sine inevstering i small- og mikrocap-aktier samt meget volatile aktier. Ligeledes er det, i min optik, her og kun her, man kan overveje at begive sig ud på det kryptiske kryptomarked. Så er vi med, men for så lidt af vores samlede pulje, at det hverken gør for ondt, skulle investeringen gå i nul, ej heller opgiver vi ævred på grund af altoverskyggende dårlige oplevelser. Ligeledes er vi med på rejsen, hvis tingene skulle udvikle sig positivt.Vi kan blive mætte af rugbrød alene. Vi kan også blive mætte af æg og rejer alene. men hverken mayo eller karse bør ligge på en tallerken alene.

Ovenstående tager udgangspunkt i, at vi er nyere investorer eller erfarne investorer med en dårlig spredning – mange danskere har nemlig kun to aktier i porteføljen. Vestas og Novo Nordisk. Det er ikke en god spredning. Ovenstående tager også udgangspunkt i, at du gerne vil sidde med dine investeringer og bruge i hvert fald lidt tid på dem. At det er en interesse. Ellers havde du formentlig slet ikke læst dette. For man kan godt vælge en passivt forvaltet fond/ETF som er eksponeret mod hele verden i form af fx 2.000 aktier, og stoppe der.

Ophelia Invest Porteføljen

Ophelia Invest porteføljen er vores bud på en “rugbrødsmads-portefølje”. Den er udelukkende tænkt som inspiration. Når det er sagt, vil vi meget gerne inspirere dig til, fx at overveje om din diversificering er optimal? Det er nemlig noget af det vi går meget op i. Vi går til gengæld ikke så meget om i udbytter og udbytteskat.

Vi gør opmærksom på, at vi ikke er økonomiske rådgivere, og “modelporteføljen” er udelukkende tænkt som inspiration og et udtryk for, hvad vi selv ville gøre. Vi sætter selv 50.000 kroner i nedenstående aktiver over den kommende tid via en Aktiesparekonto og vil opdatere på udviklingen løbende på de tre sider der omhandler “modelporteføljen” i medlemsklubben.