HANDELSPLATFORMEN DEGIRO


Opdateret: 17. Marts, 2020


INTRODUKTION


Er du i tvivl om hvilken platform du bør vælge? I denne artikel ser vi nærmere den hollandske handelsplatform Degiro, der siden 2015 har været aktiv i Danmark. Allerede i 2017 blev Degiro af Dansk aktionærforening kåret til årets børsmægler på baggrund af høj kundetilfredshed, lave priser og en brugervenlig platform. De tog også sejren i 2018, så noget må de kunne. I denne anmeldelse ser vi nærmere på fordele og ulemper ved Degiro, så du nemmere kan træffe dit valg. God læselyst. 


HVAD ER DEGIRO?


Degiro er en online børsmægler, der kan sammenlignes med for eksempel Nordnet og Saxo Investor. Platformen blev grundlagt i 2008 med fokus på professionelle investorer, men åbnede sidenhen i 2013 op for os private investorer. I dag har Degiro mere end 400.000 kunder fordelt på 18 lande - herunder Danmark, hvor Degiro altså er relativt populær blandt de private investorer. Helt fra starten har Degiro i sin strategi lagt vægt på lave priser, hvilket stadig er en af deres spidskompetencer. På platformen kan vi købe aktier og andre værdipapirer fra 50 børser fra 30 forskellige lande.  


 

HVORDAN OPRETTER MAN SIG PÅ DEGIRO? KOM NEMT IGANG


Det tager omtrent 10 minutter at sig på Degiro: Følg vores lille guide her. 


1. Gå til degiro.dk 

2. Vælg den blå knap “Opret en gratis konto”

3. Indtast de nødvendige oplysninger 

4. Indsend gyldigt ID som bevis for ejerskab af tilknyttet bankkonto

5. Overfør penge 

6. Vælg profiltype (basic, active, trader eller custody)Så er du klar til at investere. 


Så er du klar til at investere. 


Har du styr på pensionen? Optimer med denne bog

Den lille guide til Pension
199,00 kr

HVAD KAN VI KØBE PÅ DEGIRO?


Derigo giver os adgang til at handle en bred vifte af finansielle produkter fra hele verden - fra 50 børser fordelt på 30 lande. Der er både adgang til de europæiske, nordamerikanske, asiatiske og australske markeder. Helt konkret kan vi handle følgende produkter hos Degiro: Aktier, obligationer, ETF’er, futures, optioner, investeringsforeninger, gearede produkter og warrants. Der er nok at vælge imellem. Se alle produkterne her. Vær opmærksom på, at du skal være oprettet som kunde for at se hele udvalget. Degiro er særligt billigt på amerikanske og europæiske aktier (se mere i afsnittet om priser) PRISER OG HANDELSOMKOSTNINGER PÅ DEGIRO


Degiro har altid brandet sig på at være billige - og de er da også markant billigere end de klassiske banker. Det er altid svært at sammenligne med andre online børsmæglere, da omkostningerne afhænger af handelsaktivitet mm., men vi har valgt at udspecificere de vigtigste informationer til dig her.


Degiro opgør sine priser på en lidt anden måde, end du måske har set tidligere. Der er ikke, som du måske er vant til, minimumskurtage. Der oplyses i stedet grundbeløb + en procentdel af købsprisen eller et gebyr per købt aktie. For eksempel: €0,5 + 0,004 USD pr. aktie. Vær opmærksom på, at det via denne model vil være billigt at købe meget dyre aktier, men dyrere at købe billige aktier, da vi betaler pr. aktie. 


Danske aktier koster 12 kroner i grundbeløb + 0,03% af købsprisen. Det er en fornuftig pris - der er for eksempel til sammenligning 29 kroner i minimumskurtage på Nordnet.


Amerikanske aktier koster €0,5 + 0,004 USD pr. aktie, hvilket gør det til det absolut bedste sted at handle amerikanske aktier. Vi kan for eksempel købe for 10.000 kroner til under 5 kroner i kurtage, hvor minimumskurtagen andre steder langt overgår dette.


Den tredje gode ting at købe på Degiro er ETF’er. Degiro tilbyder nemlig kurtagefri handel på ETF’er fra hele Europa - og der et meget stort udvalg. Vi får én kurtagefri handel, dvs. et køb eller salg, pr. måned. Det er bestemt ikke dårligt.


Man kan desuden få 10% i rabat i handelsomkostninger på danske værdipapirer, hvis man er medlem af Dansk Aktionærforening.


Er du interesseret i nogle af de mere spekulative og eksotiske produkter, har Degiro en prisoversigt over alle gebyrer. Du kan se hele gebyroversigten her.DE 4 KUNDEPROFILER


Normalvis baserer børsmæglerne deres priser på kundernes handelsaktivitet. Det vil sige, at det bliver billigere desto mere, vi handler. Sådan er det IKKE hos Degiro - og vi har således samme priser, hvis vi handler tre gange om året som en, der handler 50 gange om året.

Degiro har valgt at opdele investorerne i fire forskellige kundeprofiler, som vi kan vælge mellem: Basic, Active, Trader og Custody. Når vi opretter os, er vi som udgangspunkt i Basic-kategorien. Det betyder, at vi ikke har adgang til handle de risikofyldte produkter såsom derivater, short-handler og marginhandel. Ønsker vi at handle disse, skal vi skifte vores profil til Active eller Trader. Der er ikke forskel på priserne mellem de forskellige profiler, det afgør udelukkende, hvilke værdipapirer og instrumenter, vi kan anvende. 


FORDELE OG ULEMPER VED DEGIRO


FORDELE:
  • Lav kurtage på europæiske og amerikanske aktier
  • Generelt lave gebyrer og omkostninger
  • Samme priser uafhængigt af handelsaktivitet
  • Gratis realtidskurser fra norden
  • En kurtagefri ETF pr. måned
  • Stort udvalgBrugervenlig app og platformGod kundeservice - på dansk

ULEMPER: 
  • Indberetter ikke automatisk til skat
  • Ikke mulighed for investering af pension
  • Ikke god til teknisk analyse 


ER DEGIRO EN SIKKER PLATFORM?


Degiro adskiller sig lidt i sin selskabskonstruktion fra andre online børsmæglere. Men generelt set må platformen betragtes som ganske troværdig, og vi har altid via den hollandske investorgarantiordning garanti for op til 20.000 Euro.


En af måderne hvorpå Degiro holder sine omkostninger nede, er ved at tjene penge på at udlåne vores aktier til short-handlere, men det kan vi ikke se i vores depot og Degiro stiller selvfølgelig stadig garanti for portefølje. Det indebærer selvfølgelig en risiko - men generelt set tyder alt på, at Degiro er en sund virksomhed med rent mel i posen, hvorfor de også har vundet priser internationalt. Derfor mener vi, at du trygt kan anvende Degiro.
  Lær om investering fra A-Z på 3 timer med dette foredrag


ONLINE KURSUS: Lær at investere foredrag 15.04.20
399,00 kr

DESIGN OG PLATFORME


Degiro kan både tilgås via din computer i browseren eller via både app til Android og IOS (Iphone). Platformens design minder på mange måder om andre platforme, og når man først har lidt erfaring, er den meget intuitiv og brugervenlig. Selv app'en fungerer ganske udmærket. Det er altså ikke platformen og designet, der skal stoppe dig fra at vælge Degiro.INDBERETNING TIL SKAT


Der er til gengæld en stor barriere for at vælge Degiro. Det er, at vi selv skal indberette til skat, da Degiro ikke gør dette automatisk ligesom de danske platforme. Vi kan heldigvis trække en årsoversigt, der viser alle vores realiserede positioner. Det gør indberetningen en del nemmere. Hvis ikke man har erfaring med at indberette til skat selv, kan det læres, men det kræver selvfølgelig lidt tid.


KUNDESERVICE - PÅ DANSK


Til trods for at Degiro er en hollandsk platform, tilbyder de dansk kundeservice, hvilket er et kæmpe plus. Skriver eller ringer vi ind, får vi altså svar på dansk, hvilket er rart, hvis man er ny i investeringsverdenen eller bare er i tvivl om en teknikalitet. Deres support er tilgængelig all hverdage 8:00-22:00, så du kan også nå at få hjælp, når du kommer hjem fra arbejde og har tid. Vi skal dog helst ringe før kl. 17:30 for at være sikker på at få fat i dansk kundeservice. OPSUMMERING


Alt i alt er det vores vurdering, at Degiro er en troværdig platform, der særligt henvender sig til danske private investorer med fokus på lave omkostninger. Er man interesseret i amerikanske og europæiske aktier, er Degiro er fordelagtigt sted at købe. Ligeledes kan vi også købe en kurtagefri ETF pr. måned. Er man helt grøn i investering, anbefaler vi dog, at man vælger en platform, der automatisk indberetter til skat. Degiro kan så måske være et næste step, når man ser ud over de danske grænser i investeringslandskabet. 


Nyhedsbrev?


Uddan dig med Ophelia Invest
Lær at analysere et regnskab med denne bog


Den lille guide til Fundamental Analyse
199,00 kr
Ansvarsfraskrivelse: Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.