Mit 1. investormøde

En notesbog, hvorpå der står "yearly planner"

Af Jo Mathiesen


Jeg blev noget overrasket den dag, der lå en invitation fra Sydinvest i min postkasse. Umiddelbart kunne den nemt forveksles med den årlige pensionsoversigt. Eller kunne der være noget med børnenes opsparing - som min far ellers har styr på? Men mit navn stod som modtager, og jeg kom i tanke om den investeringsfond, jeg for flere måneder siden havde købt aktier igennem -Sydinvest Morningstar Global Sustainable.


Som helt ny investor fra begyndelsen af 2019 - har jeg oplevet, at det med aktier og mit moralske kompas, er en svær og uigennemskuelig øvelse. Og her passede navnet på fonden bare så godt, at jeg ikke kunne modstå og købte - alene på den følelse navnet gav mig. At jeg så senere skulle finde ud af, at Morningstar bare er et analysehus og bæredygtig ikke er det samme som co2-neutral, er jeg ved at lære at leve med.


Men her lå invitationen og jeg tænkte, at det var en oplagt mulighed for at prøve noget helt anderledes på en regnfuld og mørk mandag aften i en svært tilgængelig kongressal på Amager. Men da min veninde og jeg endelig fandt det og kom ind i salen var den fyldt med glade investorer. Ud over os to i fyrrene, en hel række af unge mænd i strøgede skjorter (måske ansatte eller cbs-studerende), var der kun en håndfuld mennesker under tres. Og langt flere kvinder end jeg nok havde forestillet mig.


Mødets dagsorden var bæredygtighed og etik og den fine gennemgang om deres arbejdsmetoder, mindede mig om noget, jeg for nyligt har hørt fra et pensionsselskab.

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev

Så sørger vi for at du aldrig går glip af nyeste artikel, blogindlæg, event, podcastepisode ligesom der hver uge er et fagligt tema så du bliver klogere.

I pausen var der friskpresset juice (investering i egen sundhed) til de små sandwich med hvidt brød og vin. Så jeg var glad og fornøjet over min prioritering på en mandag. Jeg sludrede lidt med min sidekammerat ved de runde ståborde. En kvinde i pensionsalderen og jeg spurgte hende om, hvad hun tænkte om alt det etik, moral og snak om bæredygtighed. Jeg tror, hun misforstod mit spørgsmål eller også var hun bare to skridt foran, for hun svarede, at hun nu syntes, at det var lidt for meget, med at alle de hensyn og meget forvirrende, når man ikke kunne vide om det var en han eller en hun, man måske kom til at krænke.Vil du til foredrag?

Den lille guide til Investering
199,00 kr

Jeg fortalte hende, at det nu egentlig var årsagen til, at jeg overhovedet turde bevæge mig ind i investeringsverdenen - at der nu var mulighed for at stille krav om, at der ikke investeres i børnearbejde og den slags. Så hun fortalte, at hun selv havde købt sin første aktie i 80'erne, da hun var alene med sine to børn og det var hun blevet ved med - stille og roligt - og nu var det da meget godt alt sammen. Wauw, tænkte jeg. Hun var jo total vanguard og i virkeligheden lige netop det, der fik mig i gang med at investere. Vildt nok!


Efter pausen holdt Anders Agger et ret fint foredrag om at se ind i fremtiden og forstå mennesker (fra et medie DR-perspektiv forstås) og det var kun fordi min datter havde låst sig ude, at jeg sneg mig afsted før det hele var slut og hastede gennem oktoberregn og blæst.


Men det bliver ikke sidste gang, jeg tager afsted.

Om forfatteren

Jeg er en kvinde i slutningen af fyrrene og købte min første aktie i marts 2019 efter et møde i Female Invest. Jeg arbejder som jurist i fagbevægelsen.


Jeg er opdraget i et progresivt 70'er hjem, hvor det hed spekulation - ikke investering, og jeg tænker, at det er en af grundene til, at jeg først lige er kommet i gang med at investere nu. Men også fordi jeg er optaget af, at være tro mod mine værdier.


Jeg er idealist og kritisk. Og jeg går op i at kunne klare mig selv. Jeg bor alene med to teenagere og begyndte i første omgang at investere for at åbne finansverdenen for min datter. Min søn er naturligt nysgerrig i tal og penge.


Og hele det der kønsperspektiv ramte mig, for hvor skal hun få interessen fra, når jeg ikke er et forbillede. Så jeg satte 30.000 ind på en konto i Nordnet - som de kan dele, når de skal flytte hjemmefra. Projektet er ikke lykkedes i den forstand, at hun aktivt følger med på daglig basis, men hun spørger af og til nysgerrigt om, hvordan det sådan går med det der. Og jeg har selv min egen konto nu.


Hvis du også vil gæsteblogge hos Ophelia Invest, så send endelig en mail på kommunikation@opheliainvest.dk.

Videre læring og sparring

Hvis du er blevet inspireret og vil lære mere, så kan du eventuelt følgende nedenstående links for videre læring og sparring:


Podcast

Hvis du er glad for podcast-mediet udgiver vi nye episoder af vores podcast Ophelia Invest Talks hver fredag.


Video

Er du glad for videoer? Vi har en stribe korte læringsvideoer på vores YouTubekanal, hvis du subscriber går du aldrig glip af den nyeste.


Facebookgrupper

Hvis du har brug for sparring, er du velkommen i vores to Facebookgrupper, Kvindelogen Investeret og Aktieklubben Danmark, hvor alle spørgsmål er meget velkomne.


Mangler du noget?

Vi vil altid gerne høre fra dig hvis du har forslag til emner du gerne vil have belyst. Send os er mail her.

Ansvarsfraskrivelse

Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.

Samarbejder

Hos Ophelia Invest omtaler vi som udgangspunkt kun virksomheder som vi selv finder interessante og vedkommende. Vi modtager i nogen grad kommission og/eller betaling for annoncering fra virksomheder, der er omtalt på hjemmesiden. Når det er tilfældet søger vi samme grad af objektivitet som man kan finde hos andre professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering lader os skabe nyt indhold om investering, opsparing og privatøkonomi bredt set såvel som afholde nye spændende events. Husk altid at historiske afkast ikke er en garanti for de fremtidige og at man som udgangspunkt ikke bør investere for penge man vil være ked at miste adgangen til i en periode af uvis længde og i yderste instans potentielt helt miste.

Nyhedsbrev?


Liquid error: product form must be given a product

Vil du lære at investere?

Den lille guide til Investering
199,00 kr