Hvad er bagklogskabens klare lys samt optimisme/pessimisme bias?

The Curse of Knowledge and Hindsight Bias
"I bagkundskabens klare lys".. Det har vi formentlig hørt eller tænkt mange gange i vores liv. For det kan være svært at begribe, at der nogensinde var et tidspunkt, hvor vi ikke vidste, hvad vi nu ved. Og det kan være svært ikke at finde hammeren frem og begynde at dunke sig selv lidt oven i hovedet med den. Vi burde have set det komme.Vi kan endda komme til at gå ud fra at alle andre også ved det og forstår det præcis som vi. Det bedste vi kan gøre er, at tage den nye viden og implementere hvor vi kan. 


Optimisme og pessimisme bias
Modsat flere af de andre bias er optimisme- og pessimisme bias lidt mere håndgribelige. Hvis vi er i godt humør kan vi let komme til at overvurdere den sandsynlighed der er for at f.eks en investering falder ud til vores fordel. Ligeledes kan vi, når vi er i dårligt humør, komme til at tro en investering værre end den er. Det sidste scenarie er måske ikke så slemt, men ved det første kan vi potentielt komme til at lave en rigtig uhensigtsmæssig investering.


Vær altså opmærksom på dit humør, når du sidder med dine investeringer, og lad eventuelt den endelige beslutning vente til du i en periode (på enten nogle timer, dage, uger afhængig af din handelsfrekvens) har tænkt at det er den rigtige.