Hvad er en minibørs?

På niveauet under hovedmarkedet ligger gerne en eller flere minibørser. De er underlagt en lavere grad af regler og regulering og der er derfor ikke samme form for kontrol med minibørserne som der er med de store børser.Her kan mindre selskaber lade sig børsnotere og rejse kapital (skaffe penge). 


I Danmark har vi indtil for nylig kun haft en enkelt, Nasdaq First North. Men i efteråret 2018 trådte Spotlight Stock Market ind som konkurrent til Nasdaq First North. Spotlight Stock Market er en af tre svenske minibørser, der i forbindelse med sin indtræden på det danske marked skiftede navn fra Aktietorget. 


Adskillige mindre danske selskaber har gennem årene ladet sig børsnotere på de svenske minibørser (NGM, svenske OMX First North eller før omtalte Aktietorget/Spotlight Stock Market) blandt andet på grund af den relativt store opbakning der er til små vækstselskaber blandt svenske private investorer. 


Den finske minibørs hedder ligesom dens danske og svenske pendant OMX First North, i Canada hedder den Toronto Venture Exchange og i USA har de en der hedder Pink Sheet.