INTERVIEW MED EKSPERTERNEINTRODUKTION

Vi har interviewet en lang række eksperter i vores podcast Ophelia Invest Talks, og netop aktieanalyse er et emne der ofte er på bordet. Se listen herunder med alle de episoder der er direkte relateret til aktieanalyse og læs hvad de hver især handler om.


Du kan høre Ophelia Invest Talks på ITUNES, SPOTIFY, PODTAIL, PODIMO M.FL.  


Vil du lære at investere?

Den lille guide til Fundamental Analyse
199,00 kr

MAKROØKONOMI M/TINE CHOI DANIELSEN, PFA - 42

I episode nr. 42 uge har vi besøg af Tine Choi Danielsen fra PFA, hvor hun til daglig arbejder som chefstrateg og har ansvaret for at lægge makrostrategien.Vi snakker om hvad en chefstrateg rent faktisk laver, og hvordan alt kan påvirke Finansmarkedet i dag.Vi kommer også ind på at politik er svært at indarbejde i ens investeringsstrategi, fordi man skal ind og vurdere om den pågældende situation reelt har betydning for den fundamentale udvikling - eller om det som Tine siger er “hvid støj”. 


Tine Choi nævner også, at der er i dag findes mange gode kilder for private investorer til at holde sig opdateret på, men at man altid skal være kildekritisk. Hun giver sit bud på 3 gode kilder hvor den private investor selv kan holde sig opdateret. 


Vi hører om PFA’s anbefalinger i forhold til vægtning af forskellige aktivklasser pt. og hvordan de i PFA ser på den nærmeste fremtid.Hun fortæller hvordan man som privat investor bør forholde sig til en korrektion. 

Afslutningvis giver Tine sine aller bedste råd til private investorer der gerne vil i gang med investere.


Modtag vores ugentlige nyhedsbrev

Så sørger vi for at du aldrig går glip af nyeste artikel, blogindlæg, event, podcastepisode ligesom der hver uge er et fagligt tema så du bliver klogere.

VALUE-INVESTERING M/KURT KARA, MAJ INVEST - 26 & 32

I episoderne 26 og 32 snakker vi valueaktier og det at være value-investor med Kurt Kara, aktiechef i Maj Invest. Han bliver kaldt den danske Warren Buffett og det er ikke uden grund. 


Han fortæller om det perfekte selskab og hvordan han finder frem til dem der ligner mest. For kun disse får en plads i hans porteføljer.


Han fortæller om den røde tråd: Hvilke faktorer der spiller ind, når de i Maj Invest kigger på et selskab, og hvilke økonomiske fodaftryk man skal lede efter.

REGNSKABSSNAK M/PHILIP PHILIPSEN, FREETRAILER - 30

I 30. episode af Ophelia Invest Talks har vi Philip Philipsen, CFO hos Freetrailer i studiet. Han fortæller hvad man skal være opmærksom på i læsningen af et selskabs regnskab. Og hvorfor. 


Og så snakker vi selvfølgelig om Freetrailer; hvordan er det gået og hvad ligger og venter i fremtiden. Selskabet er udspringer af en deleøkonomisk tankegang - hvorfor eje når vi kan leje. 


Lær at læse et regnskab i denne bog


Den lille guide til Fundamental Analyse
199,00 kr

FUNDAMENTAL ANALYSE M/MARTIN GOTTLOB, PROF. BESTYRELSESMEDLEM - 24

I episode nr. 24 af Ophelia Invest Talks snakker vi fundamental analyse med mangeårig finansanalytiker og tidligere direktør for investor relationer ved Danske Bank, Martin Gottlob. Desuden forfatter til 'Den lille guide til Fundamental Analyse'.


Vi kommer igennem hvad fundamental analyse er, hvad en analyse bør indeholde, hvordan man finder frem til de oplysninger man skal bruge og ikke mindst hvor man starter. Martin kommer også med sit bud på hvilke af de hhv. regnskabsmæssige samt aktierelaterede nøgletal der er de vigtigste, ligesom vi drøfter hvordan man egentlig læser en årsregnskab. 


Sidst med ingenlunde mindst kommer han man sine bedste råd til hvordan man kommer godt fra start som ny udi den fundamentale analyse.

AKTIEANALYSE M/MICHAEL FRIIS JØRGENSEN, ALM. BRAND - 21

I 21. afsnit af Ophelia Invest Talks er der fokus på aktier og aktieanalyse og Sarah Ophelia Møss taler med Michael Friis Jørgensen der er Chef Aktieanalytiker ved Alm. Brand. Der bliver snakket udvælgelse af aktier, korrektioner, ETFer og Megatrends. Tempoet og niveauet er lidt højt men det er humøret også.


Vil du til foredrag?

Den lille guide til Investering
199,00 kr

Videre læring og sparring

Hvis du er blevet inspireret og vil lære mere, så kan du eventuelt følgende nedenstående links for videre læring og sparring:


Podcast

Hvis du er glad for podcast-mediet udgiver vi nye episoder af vores podcast Ophelia Invest Talks hver fredag.


Video

Er du glad for videoer? Vi har en stribe korte læringsvideoer på vores YouTubekanal, hvis du subscriber går du aldrig glip af den nyeste.


Facebookgrupper

Hvis du har brug for sparring, er du velkommen i vores to Facebookgrupper, Kvindelogen Investeret og Aktieklubben Danmark, hvor alle spørgsmål er meget velkomne.


Mangler du noget?

Vi vil altid gerne høre fra dig hvis du har forslag til emner du gerne vil have belyst. Send os er mail her.

Ansvarsfraskrivelse

Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.

Samarbejder

Hos Ophelia Invest omtaler vi som udgangspunkt kun virksomheder som vi selv finder interessante og vedkommende. Vi modtager i nogen grad kommission og/eller betaling for annoncering fra virksomheder, der er omtalt på hjemmesiden. Når det er tilfældet søger vi samme grad af objektivitet som man kan finde hos andre professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering lader os skabe nyt indhold om investering, opsparing og privatøkonomi bredt set såvel som afholde nye spændende events. Husk altid at historiske afkast ikke er en garanti for de fremtidige og at man som udgangspunkt ikke bør investere for penge man vil være ked at miste adgangen til i en periode af uvis længde og i yderste instans potentielt helt miste.

Nyhedsbrev?
Affiliate link: Hvis du opretter din bruger på Nordnet igennem dette linkstøtter du Ophelia Invest, så vi kan lave endnu mere gratis content til dig.


Vil du lære at investere?

Den lille guide til Investering
199,00 kr


Liquid error: product form must be given a product


Vil du lære at analysere selskaber?

Den lille guide til Fundamental Analyse
199,00 kr


Følg med på YouTube