Nordnet


Mønter på et bord

Denne artikel indeholder affiliatelinks. Det betyder at hvis du vælger at oprette dig som kunde via et link, støtter du vores arbejde i Ophelia Invest. Det koster dig ikke noget, sker helt automatisk og giver os mulighed for at skabe endnu mere gratis content til dig.

Opdateret: 17. Marts, 2020

Introduktion

Nordnet er den største online børsmægler (handelsplatform) i Norden. Nordnet blev stiftet i 1996 og har i dag mere end 700.000 aktive kunder fordelt på de fire nordiske lande Danmark, Sverige, Norge og Finland.


I Danmark er platformen meget populær. Spørger man de danske investorer, er der ingen over og ingen ved siden af Nordnet. Handelsplatformen har nemlig vundet årets børsmægler 10 gange. Nordnet er en attraktiv handelsplatform, fordi de tilbyder en brugervenlig platform, der er let at navigere og komme i gang på, selvom man ikke har erfaring med aktier. Platformen henvender sig til den almene private investor, der ønsker en simpel og billig måde at investere på. Derudover tilbyder Nordnet en række innovative investeringsprodukter som for eksempel "Månedsopsparingen" og "Smarte Porteføljer", som du kan læse mere om i denne anmeldelse. Sidst men ikke mindst er det muligt at investere i fonde uden at betale kurtage, og derfor vælger mange danskere denne platform når de vil i gang med at snuse til aktier.


I denne anmeldelse vil vi se nærmere på Nordnets produkter, hvordan man kommer i gang og hvilke fordele og ulemper, der er ved den populære platform og meget mere. Vi tager dig igennem alt det, du har brug for at vide for at vurdere, om Nordnet er den platform, du vil anvende.

Hvad kan man handle på Nordnet?

Aktier

Nordnet kan vi købe meget mere end bare aktier. Platformen tilbyder et bredt udvalg af værdipapirer, vi kan investere i. Når det gælder aktier, har vi adgang til skandinaviske aktier såvel som aktier fra USA, Canada og Tyskland.


Investeringsforeninger

Udover aktier kan vi også købe fondsbeviser i investeringsforeningers fonde. Hvis vi går ind under “Børs og Marked” i menuen og derefter trykker på “Investeringsforeninger”, kommer en smart søgemaskine frem, hvor vi kan opsætte vores helt egne kriterier for den investeringsforening, vi leder efter. Vi kan for eksempel vælge “Lav CO2” ved det grønne blad og dermed investere mere bæredygtigt. Derudover kan vi også vælge en bestemt region, kategori og om det skal være indeks og meget mere.

Søgemaskinen man kan bruge til at finde investeringsforeninger med på Nordnet


ETF'er - børshandlede fonde

Der findes også et bredt udvalg af ETF’er fra Norden, Tyskland og Nordamerika på Nordnet. Med ETF’er kan vi investere i fonde med meget lave forvaltningsomkostninger og billigt opnå en god (og meget stor) spredning. På samme måde som med investeringsforeningerne, kan vi finde præcis den ETF, der passer til os via en søgemaskine med kriterier. Vi kan også finde certifikater som bull og bear fonde på Nordnet. Det giver os mulighed for at tjene penge både når markerne falder og når de stiger. Handler vi fra et aktiedepot, bør vi være opmærksomme på, at afkast fra ETF'er bliver lagerbeskattet som kapitalindkomst. Det kaldes officielt beskatning efter "lagerprincippet".


Du kan høre mere om, hvorfor ETF’er ifølge Thomas Peter Clausen (økonom og tidligere underviser ved CBS) er den absolut bedste investering i vores podcast. Hvis du vil lære mere om ETF’er, kan du også tjekke Nordnets eget uddannelsescenter ud.

Søgemaskinen for ETF'er på Nordnet


Certifikater & andre komplekse produkter

Nordnet tilbyder også handel med certifikater og andre komplekse produkter som futures, warrants og optioner (de har samle-betegelsen derivater). Generelt kan vi sige, at disse produkter er langt mere risikable og hovedsageligt henvender sig meget erfarne investorer. Disse produkter ligger under det, der kaldes "Nordnet Markets” i menuen. Det særlige ved produkterne er, at de giver mulighed for at tjene penge på faldende markeder og mulighed for at geare sin investering (investere for lånte penge) .


Liquid error: product form must be given a product

Hvordan opretter man sig på Nordnet? Kom hurtigt i gang

 1. Gå til Nordnets hjemmeside
 2. Tryk på den blå knap øverst “Bliv kunde”
 3. Udfyld CPR, Fornavn og efternavn.   
Vi vil herefter kunne logge ind med NemID (såvel som en kode). At vores konto er koblet til vores NemID betyder også, at Nordnet automatisk indberetter vores gevinster og tab til skat, hvilket er en stor fordel sammenlignet med for eksempel udenlandske platforme. Man kan desuden oprette sig som selskab, hvis man har selskabsmidler man ønsker at investere.

Et andet særligt tilbud platformen har, er, at vi kan oprette en konto til en mindreårig, som vi for eksempel kan anvende som et aktiedepot til børneopsparing. Du kan læse meget mere om børns opsparing i Den lille guide til Børns Opsparing; blandt andet hvorfor et aktiedepot ofte vil være en økonomisk bedre løsning for barnet end en klassisk børneopsparingskonto.

Nordnets produkter

Overordnet set kan vi inddele Nordnets services i tre hovedområder: 1) Opsparing og investering, 2) lån, 3) pension. Kerneforretningen består i opsparing og investering. Vi gennemgår herunder de forskellige løsninger, som der tilbydes inden for de forskellige hovedområder. Så får du et overblik over, hvad man kan anvende Nordnet som platform til.


Nordnets månedsopsparingen

Månedsopsparingen er et helt genialt værktøj til os, som ikke er eksperter i investering og ikke har tid og lyst til bruge flere timer om ugen på vores investeringer. Månedsopsparingen fungerer helt simpelt ved, at du vælger et fast beløb, som overføres til din Nordnet depotkonto hver måned, hvorefter den automatisk investerer beløbet i de fonde eller ETF’er, vi har valgt. Beløbet skal være minimum 500 kroner om måneden. Vi kan vælge op til 4 fonde. Udvalget af fonde og ETF’er er noget mindre ned uden for månedsopsparingen, men vi kan sagtens sammensætte en fin portefølje. Vi betaler 0 kroner i købskurtage, hvilket er meget usædvanligt og særdeles attraktivt. Vi betaler kun ÅOP (årlige omkostninger i procent) for vores fonde i den tid vi ejer dem, samt salgskurtage når vi engang vil sælge. Med denne beregner kan du se, hvor meget dine penge kan vokse med månedsopsparingen.


Når vi køber for et fast beløb hver måned af de samme fonde, anvender vi det såkaldte "dollar cost averaging", hvilket betyder, at vi samlet set hverken kommer til at købe meget dyrt eller meget billigt. Derudover kan det være nemmere psykologisk set at lægge en lille smule til side i starten af hver måned fremfor at investere en stor sum penge på én gang.


Se denne video, hvor Sarah guider dig til at komme nemt i gang med månedsopsparingen.

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev

Så sørger vi for at du aldrig går glip af nyeste artikel, blogindlæg, event, podcastepisode ligesom der hver uge er et fagligt tema så du bliver klogere.

Nordnet Indeksfonden - pension hos Nordnet

Gode argumenter for at spare op til pension er der nok af. Men hvad betaler du for din pensionsopsparing? Det er ikke ualmindeligt, at man betaler et sted mellem 1 procent og 3 procent i årlige omkostninger (ÅOP, årlige omkostninger i procent) for at spare op til pensionen. Det kan blive til mange hundrede tusinde kroner over tid.


Hvis vi har mod på det, kan vi selv tage magten over vores pensionsopsparing ved at overflytte den til Nordnet. Det kan vi, medmindre der er tale om en obligatorisk arbejdsmarkeds opsparing. På Nordnet kan vi få væsentligt lavere omkostninger end mange andre steder.Nordnet indeksfond er et meget attraktivt produkt. 


Med Nordnet indeksfond kan vi investere i indeksfonde helt gratis. 0 kroner i oprettelsesgebyrer, 0 kroner i årlige gebyrer for pensionsdepotet og 0 kroner i gebyrer for Superfonden (ÅOP lig 0 procent). Nordnet indeksonden Danmark følger det danske C25-indeks. Vælger vi en af de tre udenlandske vil der være et gebyr på 0,25 procent til valutaveksling. Indeksfondener udelukkende et tilbud til pensionskunder med et pensionsdepot hos Nordnet.


Nordnet Superlånet

Nordnet Superlånet er et produkt, der giver os mulighed for at låne penge hos Nordnet ved at stille vores portefølje som sikkerhed. Vores rente afhænger så af, hvordan vores portefølje er sammensat. Jo lavere risiko, vi tager, desto højere renterabat får vi. Superlånet giver os altså mulighed for at låne penge til en variabel rente, som vi kan investere. Det kan godt give mening at låne penge til investere for, men husk at din rente kan ændre sig undervejs og at det generelt er risikabelt at investere for lånte penge.


Nordnet Smarte Porteføljer

Noget nyt fra Nordnet er også de såkaldte Smarte Porteføljer. Porteføljerne er “smarte”, fordi de automatisk tilpasser sig til bevægelser i markedet. Nordnet Smarte Porteføljer er et syntetisk produkt der følger udviklingen i en lang række aktiver som aktier, obligationer samt alternative investeringer som råvarer, ejendom. Med eksponering mod tusindvis af underliggende værdipapirer fordeles risikoen i aktiver over hele verden. For at komme i gang skal man igennem en digital rådgivningsproces. De smarte porteføljer kan handles kurtagefrit og til lave omkostninger. Vi kan vælge mellem Nordnet Smart 5, 10 og 15. Smarte Porteføljer henvender til os, der vil investere langsigtet. Smarte Porteføljerlagerbeskattes.


Liquid error: product form must be given a product

Priser

Minimumskurtagen på Nordnet er 29 kroner. Den procentuelle kurtage afhænger desuden af, hvor ofte vi handler. For langt de flestes vedkommende, vil standarden på 0,10 procent gøre sig gældende. Husk at disse priser kun gælder for danske produkter. Hvis du for eksempel køber en amerikansk aktie, vil kurtagen være højere ligesom et vekslingsgebyr kommer på banen. Platformen er meget attraktivt, når det gælder investering i særligt fonde, men er vi til amerikanske aktier, kan vi overveje en anden platform til det.

Nordnets forskellige kurtagepriser afhænger af antal handler om måneden, men er som altid min. 29 kroner

Design, platform & app

Nordnet har netop relanceret deres platform med et helt nyt design. Generelt er platformen meget brugervenlig og giver os et godt overblik over vores økonomi. De laver desuden løbende en masse materiale, som vi  investorer kan lære af. Alt det finder vi på Nordnetbloggen. En af de nye features ved Nordnet er, at der er gratis realtidsstreaming på kurserne fra de nordiske børser. Det vil sige, at kurserne på aktierne ikke er forsinkede, som de ellers ofte er som standard hos diverse børsmæglere. Udover hjemmesiden har Nordnet også en app, der er let at navigere, og som vi også sagtens kan bruge til at købe og sælge fra.

Nordnets app kan hentes i både Google Play og i App Store

Videoguides

Føler du dig stadig usikker på platformen? Så anbefaler vi, at du ser nogle af de nedenstående videoer, der guider dig til, hvordan du anvender platformen:  


Fordele & ulemper

Fordele:

 • Ingen depotgebyrer
 • Brugervenlig platform
 • Automatisk indberetning til skat
 • Attraktive produkter: Månedsopsparingen, Superfonden mm.
 • Dansk kundeservice
 • Socialt medie tilkoblet: Shareville
 • Nordnetbloggen: Inspiration
 • Brugervenlig app
 • Gratis realtidsstreaming af kurser  

Ulemper:

 • Knap så stort udvalg af fonde som andre
 • Ikke den billigste på udenlandske aktier
 • Minimumskurtage

Opsummering

Alt i alt er Nordnet en rigtig god mulighed for os, der ønsker at komme i gang med at investere. Nordnet henvender sig nemlig til den almene investor og tilbyder en række attraktive produkter, der gør det nemt at investere uden at betale høje omkostninger. Særligt Månedsopsparingen og Superfonden (til pension), er ekstremt attraktive. Derudover er platformen dansk og indberetter automatisk skat. At platformen er dansk betyder også, at vi kan få hjælp, hvis vi har brug for det.

Videre læring og sparring

Hvis du er blevet inspireret og vil lære mere, så kan du eventuelt følgende nedenstående links for videre læring og sparring:


Podcast

Hvis du er glad for podcast-mediet udgiver vi nye episoder af vores podcast Ophelia Invest Talks hver fredag.


Video

Er du glad for videoer? Vi har en stribe korte læringsvideoer på vores YouTubekanal, hvis du subscriber går du aldrig glip af den nyeste.


Facebookgrupper

Hvis du har brug for sparring, er du velkommen i vores to Facebookgrupper, Kvindelogen Investeret og Aktieklubben Danmark, hvor alle spørgsmål er meget velkomne.


Mangler du noget?

Vi vil altid gerne høre fra dig hvis du har forslag til emner du gerne vil have belyst. Send os er mail her.

Ansvarsfraskrivelse

Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.

Samarbejder

Hos Ophelia Invest omtaler vi som udgangspunkt kun virksomheder som vi selv finder interessante og vedkommende. Vi modtager i nogen grad kommission og/eller betaling for annoncering fra virksomheder, der er omtalt på hjemmesiden. Når det er tilfældet søger vi samme grad af objektivitet som man kan finde hos andre professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering lader os skabe nyt indhold om investering, opsparing og privatøkonomi bredt set såvel som afholde nye spændende events. Husk altid at historiske afkast ikke er en garanti for de fremtidige og at man som udgangspunkt ikke bør investere for penge man vil være ked at miste adgangen til i en periode af uvis længde og i yderste instans potentielt helt miste.

Nyhedsbrev?


Affiliate link: Hvis du opretter din bruger på Nordnet igennem dette linkstøtter du Ophelia Invest, så vi kan lave endnu mere gratis content til dig.


Liquid error: product form must be given a product

Liquid error: product form must be given a product