No 1, Fornyet fokus

En kameralinse, som har fokus på et smukt landskab i baggrunden

16. februar 2018

Dette indlæg er oprindelig udgivet på investeret.dk

Fornyet fokus på min investeringsstrategi

Min rejse ud over de finansielle stepper har været ekstremt spændende og begivenhedsrig. Jeg startede med at skrabe et flot afkast hjem over sensommeren, særligt på amerikanske tech aktier. Min taktik var, at sælge hver gang jeg havde et afkast på 9-10 procent. Det gik godt og jeg var oppe med 5-6 procent efter nogle måneder. Dog kun for at blive slået hjem til start igen i starten af vinteren. Derefter havde jeg en optur (plus 10 procent) i løbet af januar i et forrygende hurtigt tempo. Men, dykkede ned til et flot rundt nul i start februar.


De seneste dage og uger er det gået op for mig, at al den tid jeg lagde i at opbygge og holde øje med min meget omfattende (og diversificerede) portefølje, der rummede ca 33 aktier og 15 fonde, lægger jeg nu i virksomheder og store Facebook communities jeg administrerer som Kvindelogen Investeret, samt i al aktiviteterne bag kulisserne i Ophelia Invest og Danmark Investerer.


Det dur jo ikke, for mit aktiedepot er lavet til dans ikke til bænken. Så, nu har jeg lagt mig i selen. Fast besluttet på, at der skal være plads til det hele. Og endnu en gang har jeg kærligt kastet mig over min investeringsstrategi.


Min mission er, at sikre et afkast inden en større korrektion. Samt flytte mit meget aktivt forvaltede aktiedepot fra Nordnet, som er dyr for mig i gebyrer, over til en anden platform, som vil være billigere givet min høje handels-frekvens og forkærlighed for udenlandske aktier. Derfor sælger jeg i disse positive markedsdage de af mine aktier, der har et positivt afkast på 8-10 procent eller derover. Dette for, forhåbentlig, at undgå at miste mit afkast nok en gang under den næste mindre korrektion. Jeg forsøger at blive klogere hele tiden.

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev

Så sørger vi for at du aldrig går glip af nyeste artikel, blogindlæg, event, podcastepisode ligesom der hver uge er et fagligt tema så du bliver klogere.

Når så næste mindre korrektion rammer (mindre = minus 8-10 procent), har jeg rede penge at købe billigt ind for. Og jeg har min indkøbsliste parat. To af dem faktisk. En liste over alle mine favorit-aktier, dem jeg i disse dage sælger, og som jeg gerne swingtrader (dvs aktier jeg har så kort tid som en dag eller så lang tid som nogle mdr). Samt en over de aktier jeg synes er ALT for dyre (forstået som bekostelige, jeg skal ikke gøre mig klog på hvad den rette/fair pris er for en given aktie), men meget gerne vil købe på sigt til en markant lavere pris end den nuværende. Ved næste udsalg køber jeg ind i mit nye depot der står og venter på at blive fyldt op med lækre spændende aktier. Mit fondsdepot bliver stående hos Nordnet. Dette depot rummer nogle fonde der er tænkt som langsigtede investeringer. Jeg har desuden en del amerikanske ETF’er heri, som jeg ikke kan købe på ny under de gældende MiFID regler.


Så, spændende tider i vente. Et tomt aktiedepot, der afventer sine første beboere ved næste mindre korrektion. Når denne korrektion vender og forventeligt bliver til en mere generel optur frem mod sommeren, vil jeg være klar til at sælge både disse samt de resterende Nordnet (aktiedepot)-beboere, efterhånden som de rammer et positivt afkast på ca 10 procent.Vil du lære at investere?

Den lille guide til Investering
199,00 kr

Det skal siges, at jeg har en håndfuld aktier med et markant negativt afkast, som jeg i varierende grad stadig tror på, og som må ligge og vente hos Nordnet, til den dag de formår at kravle op ad den lange røde stige og kaste et smil afsted mod mig.


Dernæst er planen at sælge langt de fleste (måske alle) aktier og kun beholde fundamentet, mit fondsdepot hos Nordnet, for at være klar til at springe ud i udsalget, som en glad Joakim von And med masser af penge på lommen, når blodet flyder i gaderne. Jeg vil dér gøre mig ekstremt umage for at undvige de faldende knive, men vente med at samle dem op, til de roligt ligger og venter på mig nede på bunden.


Wuhuu, jeg glæder mig!


Kh Sarah

Videre læring og sparring

Hvis du er blevet inspireret og vil lære mere, så kan du eventuelt følgende nedenstående links for videre læring og sparring:


Podcast

Hvis du er glad for podcast-mediet udgiver vi nye episoder af vores podcast Ophelia Invest Talks hver fredag.


Video

Er du glad for videoer? Vi har en stribe korte læringsvideoer på vores YouTubekanal, hvis du subscriber går du aldrig glip af den nyeste.


Facebookgrupper

Hvis du har brug for sparring, er du velkommen i vores to Facebookgrupper, Kvindelogen Investeret og Aktieklubben Danmark, hvor alle spørgsmål er meget velkomne.


Mangler du noget?

Vi vil altid gerne høre fra dig hvis du har forslag til emner du gerne vil have belyst. Send os er mail her.

Ansvarsfraskrivelse

Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.

Samarbejder

Hos Ophelia Invest omtaler vi som udgangspunkt kun virksomheder som vi selv finder interessante og vedkommende. Vi modtager i nogen grad kommission og/eller betaling for annoncering fra virksomheder, der er omtalt på hjemmesiden. Når det er tilfældet søger vi samme grad af objektivitet som man kan finde hos andre professionelle medier og deres annoncører. Indtægterne fra annoncering lader os skabe nyt indhold om investering, opsparing og privatøkonomi bredt set såvel som afholde nye spændende events. Husk altid at historiske afkast ikke er en garanti for de fremtidige og at man som udgangspunkt ikke bør investere for penge man vil være ked at miste adgangen til i en periode af uvis længde og i yderste instans potentielt helt miste.

Nyhedsbrev?


Liquid error: product form must be given a product

Vil du lære at investere?

Den lille guide til Investering
199,00 kr

Følg med på YouTube