Teknisk analyse

Intro

Denne artikel er skrevet på baggrund af et podcast-interview med Nanna Fick, daytrader, forfatter og underviser.

 


Et budskab

Det jeg først bed mærke i af alt det Nanna hun fortalte i løbet af vores podcast-samtale var, “teknisk analyse er for alle”. Grunden er nok at mit eget mantra er “investering er for alle”. 


Jeg synes det er så vigtigt at alle danskere ved at investering er på bordet hvis vi vil det. Uanset hvem vi er, hvor vi kommer fra, hvor mange penge og hvilken uddannelse vi har. Og uanset vores sociale og netværksmæssige baggrund. Så jeg blev naturligvis rigtig glad for at høre Nanna ytre det samme budskab relateret til hendes specifikke felt, teknisk analyse.Hvad er teknisk analyse

Disciplinen teknisk analyse er altså for alle, men hvad går det så ud på?Det handler ifølge Nanna om at data, analyse og statistik. At observere hvad der foregår på grafer og matche det op mod hvad der statistisk set plejer at ske. Vel vidende at det ikke nødvendigvis vil være det der sker denne gang. 


Det handler mere end noget andet om adfærdspsykologi. At gennemskue hvad alle os andre lemminge foretager os på markedet. Det er et studie i adfærdspsykologi, både i forhold til andre men i meget høj grad også i forhold til os selv. 

 Hvis vi skal opføre os som de robotter, der i øvrigt klarer sig godt på aktiemarkederne, skal vi slå følelserne fra. Hvilket er lettere sagt end gjort. Det er altså personlig udvikling på et højt plan. 


Jeg var så heldig at stifte bekendtskab med en af de dygtigste tekniske analytikere i Danmark for et halvt års tid siden, Flemming Kozok. Han fortalte præcis det samme, det der gjorde ham til en meget succesfuld daytrader var hans evne til at kontrollere sine følelser. 


Både Nanna og Flemming er utrolig behagelige mennesker at være sammen med. Skarpe analytikere men hundrede procent nede på jorden og meget mere optagede af personlig udvikling end man måske umiddelbart ville forbinde med feltet “investering”?Hvad skal man bruge?

Hvilket udstyr behøver man for at anvende teknisk analyse derhjemme?Når blot man har en computer og internet kan man begynde, men hvis man gerne vil bruge det til daglig kan det være en stor hjælp med en ekstra skærm så man har to skærme. 

Udover det fysiske udstyr har man brug for et grafprogram. 

Man kan bruge det gratis site www.Tradingview.com hvor der er alle de redskaber man skal bruge, fx til at tegne streger på graferne osv.


Video

I denne korte video gennemgår Nanna Fick hvad teknisk analyse egentlig går ud på:


Platform

Man kan også oprette en profil på en handelsplatform som ETX. Her er alle de redskaber man skal bruge ligesom man kan oprette en demokonto hvor man kan investere for “matadorpenge” eller #demodollars som Nanna kalder dem. 


ETX har dansk kundeservice og de er søde og meget hjælpsomme. De var en af sponsorerne på Nordic Invest Camp 2019, hvorfor jeg havde en del samtaler med det danske kontor både inden samt på selve dagen. Utrolig søde mennesker. Nanna Fick

Nanna kalder sig selv “en slave af de finansielle markeder”, til trods for den teoretisk set høje grad af frihed, der er forbundet med at være selvstændig daytrader. 


I princippet kan hun (og du) arbejde med teknisk analyse fra alle steder på alle tidspunkter.Men teorien adskiller sig ofte fra den virkelige verden. For i praksis kan det være svært at være væk fra de tre skærme på hjemmekontoret, bruge tid på at være på farten samt afsætte værdifuld tid til at hjernen ikke fungerer optimalt i dagene efter en rejse ud i verden. 

 Nanna vil gerne være på, skarp, og bliver ærgerlig når hun går glip af de gode handler. Kender du det? Inspireret?

Du kan høre mere fra Nanna Fick allerede på onsdag den 29. maj 2019, når afsnit nr 19 af podcasten Ophelia Invest Talks udkommer. 


Nanna underviser også på de to kommende heldags-seminarer som foregår i henholdsvis København søndag den 2. Juni 2019 kl 10-17 samt i Aarhus søndag den 11. August også kl 10-17. 


Hvis du er mere til selvstudium så gennemgår Nanna teknisk analyse fra A-Z i bogen Den lille guide til Teknisk Analyse som udkom på Forlaget Penge her i marts 2019.


Billedet nedenfor viser Nannas skærm set-up derhjemme hvor hun handler:Har du noget på hjerte?

Hvis du har gode forslag til emner jeg kan sætte fokus på i podcasten, på video, på skrift eller live, så sig endelig til. 


Du er altid utrolig velkommen til at sende en mail på kommunikation@opheliainvest.dk eller skrive til mig på messenger.


Kh Sarah Ophelia Møss, 

Grundlægger af Ophelia Invest & Forlaget PengeAnsvarsfraskrivelse (disclaimer): Vi er ikke økonomiske rådgivere, og vi fralægger os ethvert ansvar for de økonomiske valg, du måtte træffe på baggrund af det, du læser på denne blog. Indholdet på bloggen er af oplysende karakter og har et uddannelsesmæssigt sigte. Det er ikke at betragte som hverken investeringsrådgivning eller anbefalinger, ej heller forholder vi os til læserens private, økonomiske situation. Enhver brug af oplysninger er på egen risiko. Al handel med værdipapirer indeholder risici. Man bør ikke handle for penge, man ikke har råd til at tabe. Vi opfordrer til, at der søges rådgivning, hvis læseren ikke forstår de på området gældende risici. Det historiske afkast på feltet investering er ingen garanti for fremtidig gevinst. Vi er ikke er ansvarlige for nogen valg, du måtte træffe, på baggrund af hvad du læser på www.opheliainvest.dk eller hører til events arrangeret af Ophelia Invest IVS.